Straight from home kitchen

Monday, August 19, 2024

சத்தான சிறு தானிய சாமை அரிசி கிச்சடி/Little millet kichidi recipe/How to make little millet kichidi


 

#millet #kichidi #littlemillet #recipe #milletkichidi#samairice Ingredients: சாமை அரிசி / Little millet- 1 cup பாசிப்பருப்பு / Green gram dal- 1/4 cup துவரம்பருப்பு / Pigeon dal- 1/4 cup வெங்காயம் / Onion- 1 தக்காளி / Tomato -2 பச்சை மிளகாய் / Green chili- 2 இஞ்சி பூண்டு விழுது / Ginger garlic paste- 1 tsp சீரகம் /Cumin- 1 tsp பிரிஞ்சி இலை / Bay leaf-1 மஞ்சள் தூள் / Turmeric powder- 1/2 tsp மிளகாய் தூள் / Red chili powder- 1/2 tsp உப்பு / Salt - 3/4 tsp நெய் / Ghee - 4 tsp குடை மிளகாய் / Capsicum- 1 காரட் / Carrot- 1 Method: Wash & soak little millet for 30 minutes. Wash & soak dals for 15 minutes. Add dal & millet in pressure cooker with ghee. Add carrots & capsicum . Add 3 cups of water with turmeric powder. Cook the same for 3 whistles. Take a pan & add oil. Add bay leaf & cumin. When it crackles add ginger garlic paste & green chili. Then add onion & tomato. Add salt & cook till soft. Add cooked millet & onion in Kadhai. Add 1 cup of hot water to adjust the consistency to make it to correct consistency. Then add coriander leaves on top. Mix well & cook for 2 minutes. Our little millet kichidi is ready with onion tomato raita & sliced onion. Can serve with papad also. Try this definitely which is v good for health. Enjoy Ranjis flavours! “Connect with me” Leave a comment on my video and will get response OR connect with me on different social platforms Twitter: https://twitter.com/chandra_ranjani Facebook: www.Facebook.com/ranjisflavours Blogger http://ranjisflavours.blogspot.com Instagram ranjisflavours Thank u for watching

Share:

0 comments:

Post a Comment

Custom Search

Blog Archive

Comment

Contact us

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Followers