Sunday, December 10, 2023
Home »
Adai varities
,
break fast & snacks
» சுவையான தேங்காய் அடை செய்வது எப்படி/Coconut Adai/How to make crispy Coconut Adai/Coconut Adai recipe
சுவையான தேங்காய் அடை செய்வது எப்படி/Coconut Adai/How to make crispy Coconut Adai/Coconut Adai recipe
#adairecipe #coconutadai#adaidosa #coconutadairecipe Ingredients: அரிசி / Rice - 1.5 cups All dals 1.5 cups Rice : Dal - 1.5 : 1.5 கடலைப்பருப்பு/ Chana dal - 1/2 cup துவரம்பருப்பு / Toor dal/ pigeon dal - 1/2 cup பாசிப்பருப்பு / ( green)Mung dal- 2 tbsps உளுத்தம்பருப்பு / Ulad dal / black gram - 2 tbsps மசூர் பருப்பு / Masoor dal - 2 tbsps திருவிய தேங்காய் / Grated coconut- 4 tbsps உப்பு / Salt - to taste பெருங்காயம் / Asafetida - 1/4 tsp சிகப்பு மிளகாய் / Red chili- 6 கருவேப்பிலை / Curry leaves- little எண்ணை / Oil - to make adai Method: Wash & soak rice & dal separately for 3 hrs. After 3 hrs grind rice with salt, red chili, curry leaves & asafetida to a coarse batter. Grind all dals coarsely . Mix dal & rice nicely & rest it for 2 hrs. Take batter in a separate bowl & add grated coconut & mix well. Heat tava & make adai in round shape & oil all around to make it get roasted in medium flame. Flip to the other side & pour oil nicely. Make all adai in this manner & serve. Best combination for this will be butter & jaggery. Serve hot with side dish. Do try this coconut adai & enjoy.
0 comments:
Post a Comment