Monday, November 6, 2023
Home »
Koottu varities
» கொத்தவரங்காய் கூட்டு செய்முறை/Cluster beans in coconut gravy/Gavar phali ki subji recipe
கொத்தவரங்காய் கூட்டு செய்முறை/Cluster beans in coconut gravy/Gavar phali ki subji recipe
#kothavarangai #kooturecipe #clusterbeansrecipe #ranjisflavours Ingredients: கொத்தவரங்காய் / Cluster beans- 250 gms துவரம் பருப்பு / Pigeon dal/ Tuvar dal- 100 gms தேங்காய் / coconut 🥥 - 1/2 சீரகம் / Jeera - 1/2 tsp பெருங்காயம் / Asafetida- 1/4 tsp மஞ்சள் தூள் / Turmeric- 1/2 tsp சாம்பார் பொடி / Sambar powder- 2 tsps சிவப்பு மிளகாய் / Red chili- 1 தக்காளி / Tomato- 1 உப்பு / Salt - 3/4 tsp கூட்டு வடாம் / Kootu vadam - 15 Recipe for kootu vadam https://youtu.be/hQaNtybGwjQ?si=58GNgv4UAey7oQP7 Method: Wash & cut cluster beans in small pieces. Add water, salt, asafetida, tomato & sambar powder. Cook for 2 whistles in pressure cooker. Cool the same. Cook Tuvar dal separately & mash nicely. Grind coconut, Jeera & chili together into a nice paste in mixer. Add Tuvar dal with cluster beans & mix well. Add the coconut paste & mix well. Boil it for 2 minutes & switch off the flame. Add oil in Tadka pan. Add mustard & Ulad dal. Roast it till golden color & add to beans with curry leaves on top. Then fry Kootu vadam in oil till it becomes golden in colour. Add the same & mix it with Kootu. Yummy cluster beans Kootu is ready to serve with hot rice & ghee. Enjoy Ranjis flavours! "Connect with me" Leave a comment on this video and will get response OR you connect with me on different social platforms too. Twitter: https://twitter.com/chandra_ranjani Facebook: www.facebook.com/ranjisflavours Blogger http://ranjisflavours.blogspot.com/
0 comments:
Post a Comment