Straight from home kitchen

Sunday, July 16, 2023

காளான் மசாலா/Restaurant style Mushroom butter masala curry in Tamil/How to make mushroom masala


 #mushroomrecipe #mushroommasalacurry#buttermushroom #ranjisflavours

Ingredients: காளான் / Mushroom-300 gms வெங்காயம் / Onion- 2 ( finely chopped) தக்காளி / Tomatoes- 2 ( finely chopped) இஞ்சி பூண்டு விழுது / Ginger garlic paste- 1 tsp மஞ்சள் தூள் / Turmeric powder- 1/2 + 1/2 tsp தனியா & சீரகத்தூள் / Coriander & cumin powder- 1/2 + 1/2 tsp மிளகாய் தூள் / Chili powder- 1/2 tsp காஷ்மீரி மிளகாய் தூள் / Kashmiri chili powder- 1/2 tsp தயிர் / Hung curd- 1/4 cup உப்பு / Salt - to taste கொத்தமல்லித்தழை / Coriander leaves- little எண்ணை / Oil - 3 tbsps சீரகம் / Jeera - 1 tsp பால் ஏடு / Milk cream - 2 tsps வெண்ணை / Butter- 2 tbsps பொடித்த முந்திரி / Powdered cashews- 1/4 cup பச்சை மிளகாய் / Green chili- 2 பிரிஞ்சி இலை / Brunei leaves- 1 ஏலக்காய் / Cardamom- 2 கிராம்பு / Cloves -2 பட்டை / Cinnamon- 1/2 inch Method: Step - 1 Wash mushrooms thrice & clean the black color on top. Cut it in halves. Take it in a bowl. Add salt, turmeric & hung curd. Mix well & marinate for 45 minutes. Heat oil in a pan. Add jeera Add onion, brinji leaves, cinnamon, clove & cardamom. Fry well till soft. Add tomatoes & fry. Add butter to that. Add salt, turmeric, chili , jeera & dhaniya powder. Then add marinated mushrooms & mix. Cook with a lid in medium flame till soft. Then add 1/2 cup of water & cook again for 5 minutes. Cook till all masalas together .lastly add kasoori methi & milk cream to get a enhanced taste in mushroom. Add coriander leaves on top & serve . This is the best side dish for Roti, paratha, Nan & Rice. Try definitely & give your feedback. Enjoy Ranjis flavours! "Connect with me" Leave a comment on this video and will get response OR you connect with me on different social platforms too. Twitter: https://twitter.com/chandra_ranjani Facebook: www.facebook.com/ranjisflavours Blogger http://ranjisflavours.blogspot.com/


Share:

0 comments:

Post a Comment

Custom Search

Blog Archive

Comment

Contact us

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Followers